14:18
ВИШИВАНКА! серцю мила!

     20 травня 2021 року Україна відзначала День вишиванки. Наші учні приєднались до цього свята присвяченого українській культурі і традиціям. Школа замайоріла від  розмаїття вишиванок, різних кольорів, візерунків, форматів.

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

     У 19-му столітті Іван Франко почав поєднувати вишиванку з європейським костюмом і започаткував своєрідну моду.Сучасники згадували: “Де б він не з’являвся, неодмінно привертав увагу своїм піджаком та вишиваною сорочкою поміж пишних комірців та краваток”.

     Зірки шоу-бізнесу теж у захваті від українських вишиванок. У період проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україні Мадонна купила собі українську вишиванку. Також полюбляють носити вишиванки Міла Куніс, Діта фон Тіз, Сандра Буллок.

     У класах проведені були дуже цікаві та змістовні заходи, а саме:

У 1 класі учні виготовляли листівкі а у 6 класі був створений  лепбук «Вишиванка єднає українців!». У 5 класі виховна година «Я люблю вишиванку». С захопленням виконували завдання квестів учні 5 та 7 класів. Старшокласники 9-11 класи здійснили віртуальну подорож «Вишиванка: історія та сучасність»

 

Переглядів: 434 | Додав: kasimka229 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar