16:53
Тиждень дитячого читання

3 квітня в першому класі пройшов урок на тему «Знайомство з книгою». На перше знайомство з книгою діти зібрались у ранкове коло, де розповіли, чим цікавляться, що вони хотіли б прочитати, якими казковими героями хотіли б бути. Після чого діти переглянули відео «Довгий шлях книги до тебе». Учні дізналися якими були перші книги, з чого складається книга.

Підготовлені учні прочитали оповідання «Любіть книгу!». Діти живо обговорювали вчинок головного героя Василька. Вчитель запропонувала учням назвати прислів’я про книжку та пояснити їх значення. В кінці уроку заспівали пісню «Про книжку». На закінчення разом склали правила ставлення до книжок. Урок був цікавим та корисним для учнів.

У 4 класі було проведено позакласний захід на тему:«Книжкове царство – мудре государство»

Мета: Розвивати увагу , спостережливість, уміння аналізувати, робити висновки, виховувати почуття доброти.

2 квітня. Діти, налаштувалися на роботу. Почали гру з привітання команд. Багато цікавих питань на розвиток пам’яті, логіки, уваги.

Учні із захопленням відповідали на запитання ведучого. Швидко знаходили відповіді.Конкурс проходив жваво.Діти були зосереджені, уважні.Ніколи було нудьгувати.Між командами розігрався справжній інтелектуальний бій. Робота команд була цікавою, ефективною. До того ж разом обговорювали, сперечалися. Перемогла перша команда «Дружні».Після закінчення гри, ще довго обговорювали цікаві завдання.

4 квітня в 5 класі було проведено літературну вікторину «Сторінками улюблених книжок».

Мета: Виховувати у дітей любов до книжки, викликати інтерес до читання, розвивати творчі здібності, артистизм, емоційність, дикцію, зв’язне мовлення.

Учні, розділившись на дві команди, з задоволенням відповідали на цікаві питання. Активно приймали участь у розігруванні казкових ситуацій. Пробували себе в ролі улюблених героїв.

Наприкінці діти намалювали свого вигаданого персонажа та склали про нього казку.

Книга – це унікальний носій духовності, це завжди велика радість для дитини.

«Літературний ринг» був проведен у 10-11 класі.

Мета: Виховувати в учнів інформаційну культуру, формувати вдумливого читача, люб’ячего книгу. Розширяти кругозір учнів.

Зустріч з читачами 10-11класів відбулася 5 квітня у формі засідання клубу веселих та кмітливих. На товариському полі «Літературний ранг» зустрілись дві команди: «Винахідливі» та «Кмітливі».

Представлена візитна картка кожної команди:

Конкурси проводились у формі гри, яка вимагала швидкої реакції, кмітливості, вміння зосереджуватись. Всього було 10 конкурсних завдань.

Для створення пізнавального та дуже важливого для підлітків були підібрані цікаві й каверзні питання та завдання, в яких згадуються книги.

Учасники інтелектуальної гри продемонстрували свою ерудицію та кмітливість.

Гра пройшла з успіхом. За підсумком жури, успіх досягається об’єднанням зусиль кожної команди. Виграла команда 10 класу «Винахідливі».

Доведено, що Книга – велика цінність у вихованні та становленні підростаючого покоління.

 

Категорія: Новости школы | Переглядів: 334 | Додав: kasimka229 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar