10:18
День зустрічі птахів

         Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності «Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних в сільському господарстві» Її підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії. Вона набула чинності 12 грудня 1905 року і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища.За традицією минулих років, у нашому знавчальному закладі, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки». Дуже яскраво, весело та пізнавально проходить свято присвячене цьому дню.  В цьому році у святі прийняло участь 65 учнів, були проведені такі заходи: 1 клас- Квест – гра «Пташок викликаю із теплого краю»; 2 клас – Свято «День зустрічі птахів»; 3 клас – Свято- вікторина «Зустрічаємо птахів»; 4 клас - "Пташок викликаємо до рідного краю". Також у школі пройшов конкурс на кращу декоративну поробку, малюнок, годівничку. 

В якійсь мірі це є і неофіційним святом орнітологів. Адже кому, як не їм знати особливості птахів і їх потребу в нашій про них турботі. Також цей День є хорошим приводом, щоб привернути увагу громадськості до вивчення і збереження птахів, а також поширенню наукових знань про них. Хто краще знає птахів, ніж орнітолог?

Тому, хай поки що і не офіційно, але ми вітаємо всіх любителів птахів і професійних орнітологів з Міжнародним днем птахів!

Успіхів вам і всім нашим пернатим!

З Днем птахів!

  

     

  

    

Переглядів: 158 | Додав: kristya4051 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar