09:58
3 грудня

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Сучасне суспільство нарешті вирішило зробити крок до власної цивілізованості. Не можна не відзначити, що ті заходи, які були вжиті з боку офіційних державних структур багатьох країн, громадських організацій і громадянської позиції не байдужих до проблем інвалідів людей, принесли в нашу цивілізацію ті ноти надії, які раніше просто ігнорувалися.

У цей День ми приєднуємося до міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. 

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Саме тому учителі нашої школи сьогодні проводили виховні години «Толерантне ставлення до людей з особливими потребами», присвячені цьому дню.

Зокрема у 9 класі пройшла виховна година «Дивіться на нас як на рівних». Метою заходу було привернути увагу до проблем людей з особливими потребами. Хто став інвалідом в дитинстві, чи в дорослому житті. Соціально-психологічна служба розповіла про день людей з особливими потребами, ознайомила з комплексом законів, які прийняті нашою державою і регулюють всі аспекти життя людей з інвалідністю. Діти розповідали про інвалідність як соціальне явище, а потім про соціальний захист, рівні права, толерантність до людей з інвалідністю. Учні висловлювали думки стосовно питання рівності і доброго ставлення до цих людей. Пролунали вірші про доброту і легенда про Янгола Доброти.

Учні зробили висновок, що толерантність кожного з нас, милосердя та увага допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

 

Переглядів: 189 | Додав: kasimka229 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar