09:49
14 ЖОВТНЯ: ПОКРОВА, ДЕНЬ КОЗАЦТВА І ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

     14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
         Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно. 14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
           Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. евно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. З 2015 року 14 жовтня є державним святом і неробочим днем – Днем захисника та хахісниць  України. З цього дня в нашому закладі пройшли такі заходи:  Акція пам’яті: «Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв у наших серцях»;  години спілкування ("Славні часи козацтва", "Козацтво та Покрова Пресвятої Богородиці", "Козацькому роду нема переводу"),  вікторина та захоплююча естафета на козацьку тематику "Ми роду козацького діти". Для молодших вихованців  провели конкурс дитячого малюнку та листівки "Захісники, козаки  України ".  У цей день всі учні мали змогу зазирнути до сторінок історії, згадати подвиги наших захисників та воїнів АТО, відвідати тематичний куточок, що присвячений подіям антитерористичної операції на сході України. 

   

    

  

    

 

Переглядів: 310 | Додав: kristya4051 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar