09:52
Попередження про вакцинацію

Шановні батьки учнів школи!

     Просимо взяти до уваги, що Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти і науки закликали батьків до 1 вересня зробити дітям всі необхідні згідно з Національним календарем щеплення. Про це під час спільної прес-конференції сказали в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

    За словами керівників двох міністерств, не вакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати дитячі садки і школи разом з іншими учнями.

    Зокрема, стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає, що діти, які не отримали щеплень по Національному календарю, до відвідування навчальних закладів не допускаються.

     Саме ця норма покликана захистити здоров'я і життя дітей, адже в Україні спостерігається ускладнена епідемічна ситуація, і вже два роки триває спалах кору. Перебування нещеплених дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, є загрозою для життя і здоров'я не тільки учнів, а й членів їх сімей та працівників навчальних закладів.

     «Підготовка до школи - це не тільки про те, що треба купити зошити і щоденники. Це, перш за все, про здоров'я. В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. І саме тому кожен раз з початком навчального року кількість хворих на інфекційні хвороби різко зростає. В цьому році ми хочемо запобігти цьому заздалегідь. І для цього нам потрібна допомога батьків - вакцинуйте своїх дітей, щоб захистити їх», - розповіла Уляна Супрун.

     У свою чергу міністр освіти Лілія Гриневич зазначила, що Міністерство охорони здоров'я - це топ-організація в країні, яка визначає політику в сфері охорони здоров'я.

   «Якщо вони вважають щось важливим або доцільним, ми як МОН повинні керуватися цими установками, адже життя і здоров'я наших дітей - це безумовний пріоритет. Більш того, вимога щодо щеплень закріплено законом і підтверджено рішенням Верховного Суду, тобто слідувати цим правилам повинен кожен з нас. Якщо батьки відмовляються від вакцинації, то вони мають право вибрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційне або індивідуальне. Тобто держава в будь-якому випадку дозволить кожній дитині мати доступ до шкільної освіти», - зазначила Лілія Гриневич.

     Згідно з календарем щеплень діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і ХІБ-інфекції. У 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

     Якщо у дитини є протипоказання, йому надається відповідна довідка на підставі даних обов'язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря-педіатра та інших лікарів-фахівців. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

   Дітей, які мають протипоказання до щеплення, повинен захищати колективний імунітет. Він формується, коли 95-98% людей в суспільстві вакциновані. В таких умовах інфекції просто немає, де поширюватися. Тому, вакцинуємо, ви не тільки захищаєте своє здоров'я і здоров'я своєї дитини, але і долучаєтеся до формування колективного імунітету і дбаєте про здоров'я інших людей. Якщо батьки раніше зробили фальшиві довідки про щеплення, вони можуть безперешкодно і безкоштовно вакцинувати дітей. Для цього потрібно просто звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра.

     Адміністрація БЗОШ№3 просить Вас відповідально поставитися до даної інформації та вжити необхідних заходів з метою додержання норм законодавства

Категорія: Новости школы | Переглядів: 251 | Додав: kasimka229 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar